Християн Пендиков е бил нападнат от трима души късно снощи в Охрид.

...
Християн Пендиков е бил нападнат от трима души късно снощи в Охрид.
Коментари Харесай

Властите у нас остро осъдиха нападението над българин в Охрид


Християн Пендиков е бил нападнат от трима души късно нощес в Охрид. По наша информация двама от нападателите са от Битоля, а единият е от Охрид. Те са свързани с Демократическата партия за македонско национално единение Вътрешна македонска революционна организация.

 
Момчето е било нападнато главно, поради това, че се изявява като българин, аз го познавам, той е положително момче, не е някакъв избухлив темперамент, да търси провокации или да е някой, който агресира.
Атанас Величков, публицист от Скопие

В медиите в Северна Македония за този случай се загатва незадълбочено.

„ В две от македонските медии се приказва, че няма никаква политическа конотация или че е елементарен фамилен скандал “, споделя Владо Перев от Скопие.

Външното ни министерство привика посланика на Република Северна Македония. В позиция на ведомството се споделя, че:

„ Съществуването на проблеми с правата на българите в Северна Македония  не може да продължава да бъде отричано както от страна на локалните управляващи, по този начин и от интернационалните сътрудници. Очевидно това води единствено до тяхното задълбочаване и е несъвместимо с участие в Европейския съюз. “

Коментар пристигна и от президента Румен Радев. Според него заявените упоритости за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз и поетите задължения за промени и одобряване на демократичните правила в страната, се разминават с действителността, в която живеят македонските българи в югозападната ни съседка.

Пострадалият е настанен във ВМА, откакто министър председателят Гълъб Донев изпрати за него държавния " Фалкон ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР